Home » Grinder info

Over Grinders

Op Grinder.nl wordt het breedste assortiment grinders aangeboden. Maar wat is een grinder nu eigenlijk?

Houten grinder

Wat is een grinder?

Wat onder een grinder verstaan wordt is in feite een kruidenvermaler. Ze worden op een breed vlak gebruikt. Zo zijn ze ideaal om kruiden en specerijen die vers en dus nog niet vermalen zijn, direct zelf te malen voor het gebruik. Door verse kruiden met een grinder te vermalen bewaar je de best mogelijke smaak en kruidige kwaliteiten van deze smaakgevers. Daarom is een hoogwaardige grinder ook bijna onmisbaar in een goed uitgeruste keuken.

Grinder of crusher?

Een grinder (Engels voor vermaler) is een apparaatje waarmee men grove of meestal te natte stukken wiet-toppen kan vermalen tot in joints bruikbare kruimels. Grinders komen voor in verschillende vormen, van klein en simpel, gemaakt van plastic tot groot en met drie of vier 'filters' voor het verkrijgen van Skuff. Een grinder wordt ook wel "Crusher" genoemd.

Wat zijn de onderdelen van een grinder?

Grinders bestaan altijd uit twee ronde delen die in elkaar passen om een gesloten rond compartiment te vormen. De bovenkant is meestal kleiner dan de onderkant In dat compartiment zitten aan beide zijden pennetjes. Deze pennetjes verspringen zodat ze elkaar niet raken wanneer de delen in tegenovergestelde richting van elkaar worden gedraaid. De pennetjes trekken de grove stukken wiet uiteen, en na een paar seconden grinden zit er een direct bruikbare laag kruimels in de onderkant van de grinder.

Men gebruikt grinders om te vermijden dat de wiet samengeperst wordt tijdens het met de hand verkruimelen, of gewoon omdat de wiet te goed aaneen hangt, wat kan komen doordat de wiet te vers en nog vochtig is. Ook de hardere hasj-soorten, zoals Maroc of Zero, kan men met een grinder vermalen.

Kleine simpele grinders maken alleen de kruimels om in de joint te rollen, grotere grinders beschikken veelal over filters. Een hele grove om de gemalen wiet te scheiden van de nog te grote stukken wiet, en meestal een zeef waarmee Skuff of hasj kan worden gewonnen. De Skuff ontstaat wanneer men met de vingers de vermalen wiet uit het eerste compartiment haalt.

Wat kun je met een grinder vermalen?

Grinders worden voor veel toepassingen gebruikt. Zo vermaalt of versnippert men met een grinder:

 • knoflook;
 • kleinere groenten;
 • groffere specerijen;
 • tabaksvervangers (bijvoorbeeld Greengo); maar ook
 • tabak; of
 • wiet en (droge) hasj.

Oorsprong van de grinder

Grinders werden oorspronkelijk voornamelijk gebruikt in Azië, waar deze houten vermalers met hun metalen pinnetjes een lange traditie kennen. Nadat deze bijzondere vermaler ontdekt werd door de rest van de wereld, werd hij vlug populair onder diverse namen. Zo wordt deze handzame vermaler ook wel eens een crusher genoemd, of een herb grinder. Vandaag de dag zijn deze houten grinders niet makkelijk meer te vinden. (Wel hebben wij nog enkele houten grinders in onze grinder webshop.)

Moderne grinder

Metalen grinder

De aloude houten grinder met metalen pinnetjes heeft sindsdien een geavanceerde ontwikkeling meegemaakt. De moderne grinder vermaalt veel effectiever dan de oorspronkelijke houten grinders, door beter ontworpen pinnen en industrieel geperfectioneerd draai design. Omdat de grinders, naast handig in de keuken, ook gebruikt kunnen worden om tabak, een tabaksvervanger als Greengo, of andere rokerswaren te vermalen, ontstond ook een markt voor grappige of extra stijlvolle ontwerpen.

Grappige grinders

Er zijn veel grappige grinders op de markt, in veel verschillende vormen. Een kleine selectie uit ons assortiment:

 • een grinder in de vorm van poker chips;
 • een grinder in de vorm van een zaagblad;
 • een grinder in de vorm van een deck speelkaarten;
 • grinders die een stroomschok geven; of
 • een grinder in de vorm van een doodshoofd.

Pollinator grinder

Een pollinator grinder is een grinder die vooral bekend is onder rokers van cannabis. Deze grinder bestaat uit twee of meer compartimenten en aan de onderkant is voorzien van een zeefje. Bij het vermalen van wiet zal het zeefje ervoor zorgen dat de trichomen (het deel van de top die het meeste THC bevat) worden opgevangen. Hierdoor gaat er niks van je rokerswaren verloren.

Flamez grinder

Bij Grinder.nl letten we scherp op de markt en doen we onze best om de best mogelijke grinders te vinden onder de vele leveranciers van deze unieke vermalers. Daarnaast hebben we een lijn extra kwalitatieve grinders laten ontwikkelen in samenwerking met het rookproducten kwaliteitsmerk Flamez. Deze grinders combineren al het beste dat we op de grinder markt hebben gezien, met enkele innovaties die naar onze mening een betere grinder opleveren. We bevelen dan ook met name deze lijn grinders van enorm hoge kwaliteit aan.

 

Slechts 2 tot 3 werkdagen. Bestellingen boven de €29,95 GRATIS verzending binnen NL!

Blijf op de hoogte via sociale media!